Vepřové maso

Vařená výroba:
- tlačenka světlá
- tlačenka tmavá
- jelita
- huspenina
- prejt světlý/tmavý
- jaternice
Droby:
- vepřová játra
- vepřové ledvinky
- vepřové srdce
- vepřový jazyk
Vepřové maso, které u nás koupíte pochází výhradně z českých chovů. Maso vepřové je křehčí, než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je i snadněji stravitelné. Vepřové maso má světle růžovou barvu, jeho svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu.
Vepřové maso z českého chovu:
- vepřová kýta
- vepřová krkovice
- vepřová pečeně
- vepřová plec
- pečeně karé
- vepřová panenka
- vepřový bok
- vepřové koleno
- vepřové sádlo
- vepřové výrobní
- vepřové škvarky
Uzená masa:
- uzená krkovice
- uzená rolovaná plec
- uzený bok
- uzená slanina
- uzená kýta
- uzené sele